EUROL kenőanyagok

2018.01.23.

AZ EUROL TÖRTÉNELME:

Az úttörő vállalkozói szellem és a minőség iránti érzék volt a vezető erő Johan Pfeiffer-nél, amikor 1977-ben elindította az Eurol márkanevet. Ez a márkanév, ami egy kombinációja az Európa és az olaj szavaknak, kiemeli Johan Pfeiffer nemzetközi ambícióit. Termékeit a vezető járműgyártók is jóváhagyták, és már több mint 77 országban kaphatóak.

A kilencvenes évek alatt, az alapolaj gyártása és a kenőanyag keverése is saját kezükben volt, hogy biztosítsák egy még következetesebb és magasabb minőség elérését. Azóta is az Eurol az egyetlen független, holland kenőanyag gyártó.
A motorsportban, Johan szenvedélye és az Eurol minősége hamar bizonyított. Sok motorkerékpáros, kamionos és autóversenyző ért el nagy sikereket, részben az Eurol kenőanyagok használatának köszönhetően. Mindeközben az Eurol folyamatosan felépített egy nemzetközi hírnevet a különböző Dakar csapatok támogatásán keresztül. A világ legkeményebb rally versenye a legnagyobb bizonyíték a Eurol minőségére, illetve ez egy tökéletes környezet ahhoz, hogy termékeiket teszteljék és tovább fejlesszék. Mára az Eurol kenőanyagokat a WTCC sorozatban is használják és tesztelik.

AUTÓIPAR ÉS SZÁLLÍTMÁNYOZÁS

Az Eurol személygépjármű és szállítmányozási termékpalettája széles választékot kínál az autósoknak, a műhelyeknek és flotta-tulajdonosoknak, legyen szó akár klasszikus vagy modern autókról, haszonjárművekről vagy kamionokról. Az Eurol kenőanyagok számos O.E.M. gépgyártó (VW, BMW, MERCEDES-BENZ, VOLVO) hivatalos jóváhagyásával rendelkeznek, ami alátámasztja az Eurol minőségét.

MOTORKERÉKPÁR

A „nagyteljesítményű” motorkerékpár olajok kifejezetten a nehéz körülmények között használatban lévő motorkerékpárokban történő felhasználásra lettek kifejlesztve. A Speciális motorkerékpárok számára fejlesztett adalékok kiemelkedő védelmet nyújtanak nagy sebességeknél a motort érő stresszhelyzetekben is, így maximálisan megfelelnek a hétköznapi használat során is.
Az Eurol Sportbike, Motorcycle és Sport Touring motorkerékpár olajok, melyek a motorban és a sebességváltóban történő használatra lettek fejlesztve, teljesen megfelelnek a motorkerékpár olajat érintő magas minőségi előírásoknak. Az Eurol palettája tartalmaz ásványi, fél szintetikus és teljesen szintetikus motorkerékpár olajokat. Ezek az olajok mind megfelelnek a JASON MA specifikációknak, ami azt jelenti, hogy alkalmazhatóak „nedves” kuplungokhoz.
Speciálisan a Harley Davidson motorokra lett fejlesztve egy V-Twin motorolaj széria.

MUNKAGÉP, MEZŐGAZDASÁG ÉS HAJÓZÁS

A mezőgazdaság és a földmegmunkálás számára egy speciális termékpaletta lett kifejlesztve. Ezeknél az alkalmazásoknál a specifikus körülmények, beleértve a hőmérséklet, páratartalom, a por és a berendezéseket érő stressz, nagy elvárásokat támaszt az olajokkal szemben.
A termékpaletta magába foglalja az Eurol Alltrack (STOU) olajokat, a motor, sebességváltó és hidraulika egyszerre történő kenésére. Az Eurol UTTO olajok alkalmasak a sebességváltó és a hidraulika rendszer kenésére. A motor kenésére az SHPD motorolajok használhatóak. Hidraulikus rendszerekben történő felhasználásra a Hykrol kenőanyagcsalád lett  fejlesztve (HLP, VHLP, és SVI), melynek termékei elérhetőek ásványi illetve észter bázissal is. Az észter alapú olajok biológiailag lebomlanak és rendelkeznek az ECO minősítéssel.
A magas minőségű tulajdonságokkal rendelkező, akár a víz támasztotta környezetnek is ellenálló, zsírok részei a széles zsír termékpalettánknak. Számos típusú zsír (egyebek közt lítium, lítium-kalcium, kalcium-szulfonát és Bentone) fedi le a teljes mezőgazdasági és földmegmunkálási alkalmazásokat, miközben maximalizált védelmet nyújtanak a járműveknek és a berendezéseknek.

IPAR

Az ipari szektor számára az Eurol magas minőségű, széles terméksorozatot kínál. Hidraulikaolajok, kompresszorolajok, vákuumpumpa olajok és hajtóműolajok, kenőzsírok mind elérhetőek különböző viszkozitás osztályokban, ásványi vagy akár szintetikus változatban.
A szintetikus olajok (PAG és PAO) nem csak kiváló védelmet nyújtanak extrém körülmények közt is, de használatuk az élelmiszer-feldolgozási iparban is engedélyezett, vagy akár olyan helyzetekben, ahol a biológiai lebomlás elsődlegesen fontos. Az Eurol természetesen számos fémipari olajat is kínál, legyen az fúró vagy vágó olaj, számos eljáráshoz és fémtípushoz használva. Az Eurol Syncool olajok a kritikus megmunkálásokhoz lettek fejlesztve.
A kenőzsírok palettája számos ipari alkalmazáshoz nyújtanak támogatást akár magas, nagy terhelés, magas hőmérséklet vagy akár vízzel való közvetlen érintkezés esetén is. Ezeken felül, az Eurol speciális olajokat kínál transzformátorokhoz, turbinákhoz, gázmotorokhoz, hőcserélő rendszerekhez, illetve spray-ket kenéshez, karbantartáshoz és tisztításhoz is.